Hvordan vite om du er shadowbanned

Om businessen din er på Instagram kan du nesten ikke ha unngått å høre om fenomenet Shadowban.

En haug med bloggposter diskuterer frem og tilbake om det stemmer eller ikke at Instagram virkelig blokkerer innleggene dine, med andre ord det som kalles Shadowban.

Men er shadowban bare tull?

For et par år siden trodde jeg selv at Shadowban bare var noe folk hadde meninger om, som regel fordi engasjementet deres falt. Jeg så ikke noen grunn til at Instagram skulle gjøre noe sånt, med unntak av å få bukt med bot problematikk.

Shadowban er en måte å skjule innhold på en konto på en slik måte at eieren av kontoen ikke merker det selv.

Så skjedde det med en klientkonto. Denne kontoen hadde gjort det kjempebra lenge. Vi hadde bygget kontoen sakte med sikkert over flere måneder, og bare satset på å øke følgerne med de som var genuint interessert i det firmaet hadde å tilby.

Øk omsetningen ved hjelp av Instagram – Meld deg på kurs

I juni og Juli var kontoen på topplistene med masse poster (kalles trending.) Og så helt uten videre, i slutten av juli, var det én post som ikke vistes på NOEN av hashtaggene. Jeg skjønte ikke hva som skjedde. Vi hadde brukt 15 hastagger, alle var tagger vi bare hadde brukt 1-2 ganger før, altså nye hashtagger som ikke kunne oppleves som spam. Ingen av ordene var obskøne i noen form, og jeg hadde faktisk brukt dem i andre sammenhenger. Kontoen hadde vært på topplisten dagen før, det var ingen grunn til å bli blokkert.

Under ser du ett av bildene som ble shadowbanned.

Kvinnehender holder to store iskremer

Ønsker du deg flere kunder? Klikk her

Hvordan vite om jeg er shadowbanned?

Mistenker du at kontoen din er shadowbanned gjør følgende.
Etter at du har postet, og brukt små tagger (mindre en 30 000 bilder) spør fem personer som IKKE følger deg om de kan sjekke hashtaggene du har brukt. Om bildet ditt ikke kommer opp, er du shadowbanned.

Så hva er det som egentlig gjør at du blir shadowbanned? Det er det diskusjoner rundt. Likevel, det er visse ting Instagram ikke liker. Pornografiske ord er en ting og ganske intuitivt. Det samme er automatiserte tjenester som autokommentarer, falske følgere, kjøpte kjøpere og autofollow. En annen ting er at du er for spammy, du poster for mye, for fort, følger en haug med folk for å bygge følgere. Eller du liker 20-30 innlegg fra en konto på rappen. Da kan du oppleves som en bot. Og er det noen Instagram ikke liker er det automatiserte tjenester.

Hvordan unngå shadowban?

Instagram vil at du skal samhandle. Bli kjent med folk, engasjere deg osv. Det kan du lese mer om i dette innlegget om Instagram algoritmen. Bruker du bot tjenester, automatisk følger/avfølger eller kommentering bør du slette disse umiddelbart. Du kan risikere at kontoen din blir stengt og tusenvis av følgere kan være borte. Har kontoen din blitt rapportert ofte kan også det være grunnen. Mest av alt handler det om å følge Instagramsretningslinjer. Altså oppføre deg som du ville gjort mot venner.

Les mer om shadowban her

Få kunder med Instagram

Instagram har delvis innrømmet at de praktiserer Shadowban.

Ønsker du deg flere kunder? Klikk her

Summary
Hvordan vite om du er shadowbanned
Article Name
Hvordan vite om du er shadowbanned
Description
Om businessen din er på Instagram kan du nesten ikke ha unngått å høre om fenomenet Shadowban.
Author
Publisher Name
Hilde Palladino
Publisher Logo