Når skal du outsource?

by

Du er kanskje en one-man-show, og tenker at det virker litt råflott å outsource. Likevel, sjansene for at du allerede setter ut deler av businessen din er stor. Du gjør kanskje ikke regnskapet selv, eller du har andre som lager bok cover, web-site eller illustrasjoner.

For meg gikk det opp et lys den dagen jeg skjønte at jeg kunne sette ut deler av researchen min.

Jeg bor i Indonesia, snakker språket for så vidt greit, men de virkelig gode historiene og legendene i landet hadde jeg problemer med å finne. Jeg tilbrakte ekstremt mye tid på internet, og snakket med utallige guider, taxi sjåfører og lokale helter.

Å treffe folk å høre deres versjon er selvfølgelig noe av det jeg digger med å reise, men da jeg fikk en indonesisk jente til å gjøre research på steder jeg hadde tenk å besøke løsnet det. Jeg kunne da spørre mer spesifikke spørsmål om konkrete hendelser eller historier, og sparte timene på internet til annen jobbing.

Jeg jobber nemlig alltid ut i fra en ting: Hvordan kan jeg bruke mindre tid på det jeg ikke er så glad i og mer tid på det jeg har lyst til å gjøre?

Som regel er dette et kostnadspørsmål, men husk at du kan bruke steder som upwork.com eller 99designs.com hvor du kan få enkel hjelp for $5 i timen. Det er det verdt!

Tenk på hva du har utsatt så lenge at det gnager som en vond sko. Er det noe av dette du kan delegere til andre?

For eksempel:

Redigere bilder til sosiale media
Alt teknisk rundt web-site (også oppdateringer og back-up)
Alt det tekniske rundt podcast, blogg eller videosnutter
Lage bilder med quotes til Instagram
Sende inn artikler til magasiner
Svare på spørsmål på email eller Facebook
Finne inspirasjon til hva du skal dele på Facebook
Lage Pdf’er
Administrer Facebook annonser (hvem du skal nå, hvordan splitteste osv.)
Lage opt-in
Lage invitasjoner til boklansering
Lage en markedsplan

Veldig mange av disse tingene kan du få hjelp til på nettsidene jeg har nevnt ovenfor. Andre ting koster litt mer, men kan være verdt det for å frigjøre tid.
Kanskje du skal outsource ting på hjemmebane så du får mer tid til å skrive. Det kan være:

Hushjelp
Vaske klær
Gå tur med hunden
Handle mat

Tenk igjennom dette, det handler jo om å gjøre mer av det du har lyst til og mindre av det som ikke er så gøy. Til slutt anbefaler jeg deg å høre på podcast 51 med Gry Sinding hvor hun snakker om nettopp Out-sourcing.

http://www.grysinding.no/delegere-og-outsource

Kanske du også liker