Video er ikke bare en del av markedsføring for bedriften din, men sentral i hele kampanjestrategien. Spesielt i Sosiale medier.
Du har hørt det gjentatte ganger. Du må bruke video i markedsføringen, enten det gjelder sosiale medier, FB annonser eller LinkedIN. Men hvorfor ?
Først og fremst fordi video er nyttig for mer enn underholdning. Levende bilde er i stand til å øke konverteringsfrekvensene på bedriftsider med over 80%. Bare omtale av ordet “video” på e-postlinjen øker åpningsraten med 19%.
Video er spådd å stå for 80% av det vi konsumerer på sosiale medier om bare få år. I følge en rapport fra HubSpot Research ønsker mer enn 50% av forbrukerne å se videoer mer enn noe annet type innhold.
90% av kundene sier også at videoer hjelper dem å ta beslutninger om kjøp.
Skal du være i forkant når det gjelder video er det nå du bør hive deg rundt.
Hilde Palladino
Strategien
Hva slags videoinnhold bør firmaer bruke i Sosiale medier?
Bedrifter bør produsere innhold for tre grupper publikum:
Kaldt publikum – De som ikke kjenner til oss.
Varmt publikum – De som har sett oss før.
Hot publikum – De som egentlig har bestemt seg for at de vil handle av oss, men som av en eller annen grunn sitter på gjerdet.
Disse tre gruppene trenger helt forskjellige videoer. Likevel kjører mange firmaer rene salgsvideoer mot kaldt publikum og lurer på hvorfor de ikke konverterer.
Det viktige å tenke på er at hver video skal ha et mål, og være en del av en strategi. Vi ønsker å få folk til å bli kjent med oss, like oss, stole på oss. Da kjøper de lettere av oss.
3 Ulike faser for konvertering til salg med video.
Fase 1 – Kaldt publikum – Problem/løsning.
Et kaldt publikum er de som ikke har hørt om oss før. Det kan være de som ser oss i en Facebook eller Instagram annonse, på IGTV eller dumper borti oss på YouTube. Uansett kjenner de ikke til oss, og da sier det seg selv at du ikke kan be folk om å kjøpe noe. Vi må la folk få tid til å bli kjent med oss.
Poenget med disse videoene er å levere det riktige budskapet til riktig tidspunkt. For, kundene har jo noen problemer de vil bli kvitt, uansett som de kjenner deg eller ikke. De ønsker bare finne en måte å få løst problemene sine på, av en person de stoler på. Og den personen bør være deg.
Hva er den kjappeste måten å få folk til å stole på deg? Vis at du har peiling, at du kan få dem over ei kneik, eller at du er eksperten.
Eksempler på en video som etablerer deg som ekspert:
Opplæring
Forklaringsvideoer – How-to
Korte ekspertintervjuer

Fase 2 – Varmt publikum – Er dette riktig firma for meg?
En video i denne fasen er for de som kjenner litt til deg, kanskje har de sett en video fra fase 1 og nå er målet å få de til å engasjere seg mer. Det kan være at de skal kommentere på postene dine, opte inn til webinaret ditt eller freebien din, eller dele det du legger ut.
Denne fasen kan vi kalle ‘Himmel og Helvete fasen.’ Du viser folk hvordan de har det nå, og hvordan det kan bli. Husk at folk gjør alltid mer for å unngå kortsiktig smerte, enn for å oppnå langsiktig glede.
I alle videoene er det viktig at din kjernekunde, eller din nisje kan relatere seg til innholdet. Videoene bør handle om noe potensielle kunder sliter med til daglig. Noe som holder dem våken om natta. Et konkret problem, du har en konkret løsning på.
Prøv også å miks din story inn i videoen i denne fasen. Nå som de kjenner litt til deg, ønsker de å vite mer om deg. Dette for å se om du er den personen de vil handle hos.
Eksempler på filmer som gjør folk bedre kjent med deg:
Case Study
Før og etter
Live Video
Fase 3 – Innvendingshåndtering
Siste fase, og vi skal snakke til et publikum som kjenner til deg, stoler på deg og er på vippen til å kjøpe. Når en kunde ikke kjøper er det enten fordi han har noen spørsmål han ikke helt er klar på, eller har noen innvendinger mot å kjøpe. Disse innvendigene må vi ta bort så folk går fra superhot følger, til kunde.
For nå har du vist dem hvor bra det kan bli (Himmelen) og du har vist dem hva som skjer om de står på samme sted (det blir bare verre,) og de fortsatt ikke kjøper er det på grunn av innvendinger. De kan for eksempel si at de ikke tror på himmelen du har presentert. Kanskje de ikke tror at det blir så bra som du har skissert. Kanskje de har prøvd før, eller har hørt om noen som har prøvd og ikke fått det til. Innvendingene kan være mange og du må adressere dem alle.
Å hoppe rett til denne fasen vil aldri fungere. Du må gå opp stegene. Det er dette som er strategi. Vi går opp noen skritt først, slik at publikummet vårt begynner å se i den retningen vi vil at de skal se.
Hvordan vi konverterer en følger til kunde er en ting, men konvertering kan også handle om å få henne til å registrere seg på et webinar, komme til butikken din, eller ta kontakt får å få hjelp til noe.
Eksempler på filmer som håndterer innvendinger:
Case Study
Tilbakemeldinger
Personlige meldinger

Markedsføring, hvordan passer alt sammen.
Ved å spre innholdet ditt (selv om det er samme innhold) i flere kanaler skaper du illusjonen om at du er ‘overalt.’ I tillegg kan du kjøre noen av disse videoene som Facebook annonser hvor verdivideoer er de annonsene som gjør det best.
I følge Gary Stevens, forskningssjef hos HostingCanada.org, har “retargeting av besøkende på nettstedet i sosiale medier ført til en 47% økning i besøkende verdi overalt.” Granulariteten i videoanalyse på plattformer som Facebook er en årsak til at 93% av virksomhetene i 2018 rapporterte å få en nye kunde på sosiale medier takket være video.
Ønsker du deg flere kunder? Klikk her
Sjekkliste for video som selger.
- Planlegg videoen
Hvem er min kjernekunde, hva er problemet som holder han våken om natta? - Lag video skript.
Trenger du fullstendig skript, skriv ut og legg evt i BIGVU, eller skriv ned stikkord på det du skal si. Husk begynnelse, midt, slutt. - Gjør deg kjent med kamera innstillinger, evt på tlf.
God lys er essensielt, og de fleste nye mobiler er gode nok. Evt kan du kjøpe en liten mygg. NB! Test lyden, mange har altfor dårlig lyd på video. - Sett opp studio.
Et ryddig sted, med godt lys, gjerne ute eller på kontoret ditt. Husk på bakgrunnsstøy. - Tren på det du skal si.
Video kommer ikke naturlig for de fleste, øv deg med opptak på mobilen slik at du kan snakke med autoritet. - Posisjon foran kamera.
Dette skal ikke se ut som en selfie, pass på å ha god avstand til kamera. Vi vil gjerne se litt av overkroppen din. - Selve filmingen.
Du ønsker mest sannsynlig å spre filmene dine i flere kanaler. Tenk da på at disse kanalene har ulike formater. Film gjerne i både liggende og stående (så blir redigeringen lettere.) Eller tenk på at filmen skal beskjæres i etterkant for å passe inn i ulike formater. - Organiser filene.
Videofiler er store så invester i en ekstern harddisk. Kikk også på evt stockfilmer, eller lag dine egne som påpeker budskapet du ønsker å gi. - Rediger video.
I begynnelsen tar videoredigering lang tid. Med trening og enkle programmer som Filmora eller iMovie kommer du fort inn i det. Husk at Youtube er din venn. - Musikk.
Om du skal ha musikk på filmen, velg musikk som ikke forstyrrer stemmen din. - Voice over.
Har du Intro feks eller annen informasjon kan du legge til voice over, men husk å ta hensyn til det når du skyter videoen.
Tips: Film så mange som mulig av filmene innen et kort tidsrom. Du får mer kontinuitet og flyt på innholdet når skriptene skrives tett opptil hverandre. Når du har flere skript ferdig er det enormt tidsbesparende å skyte alle filmene samtidig.

Ønsker du deg flere kunder? Klikk her

