Instagram for butikk

Instagram er som kjent verdens fremste markedsføringsplattform for bedrifter. Med snart 1 milliard brukere er Instagram et uunngåelig middel for de aller fleste, og dersom du ikke allerede er der, er det heller ikke for sent å kaste seg på. Som bedrift kan en profil på plattformen ikke bare gi deg en større eksponering, men også flere kunder og salg. Uansett hvilken industri eller bransje du er i vil Instagram kunne gi deg en betydelig markedsføring. Her får du mine beste råd for hvordan du best mulig utnytter Instagram som bedrift. 

Ha en ordentlig profil

Å sette opp en ordentlig profil vil gi deg uendelig flere muligheter. Ved å fylle inn nødvendig informasjon om bedriften din både gi følgerne dine et godt inntrykk og bedre informasjon samt muliggjøre bedriftsalternativer som salg og annonser. det viktigste å fokusere på her er å legge inn riktig navn, nettside, profilbilde og brukernavn. Disse vil bli brukt hyppig og bygger opp under troverdigheten og profesjonaliteten til bedriften din. I tillegg til dette vil nettsiden din og adresse gi følgerne dine mulighet til å finne deg andre steder. 

Når du har satt opp profilen din fullstendig er du klar for mitt neste tips. 

Bytt til bedriftsprofil

Å ha en bedriftsprofil er et absolutt MÅ krav. Dette lar deg se innsikt, selge og promotere produkter på en rekke flotte muligheter. Alt du trenger å gjøre for å bytte profil er å gå til innstillinger og deretter ned til “konto” og nederst i blå skrift vil du se valget ”bytt til profesjonell konto”. Når du har byttet til profesjonell konto kan du blant annet legge til en produktkatalog (linke til shop artikkelen) og se statistikk over innleggene dine. Når vi er inne på temaet profesjonell kan jeg også ta opp viktigheten av et tema. Å ha en overensstemmelse på farger, skrift og emojier vil gi profilen din en utrolig profesjonell og estetisk look. 

Installer Shop

Mitt neste tips kommer som et resultat av bedriftsprofilen din. Å sette opp Instagram shop er kanskje det mest effektive promoteringsverktøyet for bedriften din på Instagram. Hvis ikke du har lest innlegget mitt om Instagram shops er dette absolutt verdt å få med seg. Der forklarer jeg hvordan du setter det opp gjennom facebook og videre hvordan du kan implementere produkt-tags i innlegg og stories samt salg i appen. Dette gjør at du kan vise frem produktene i egne innlegg, og linke direkte til nettbutikken for salg.

Legg ut bilder i god kvalitet

En profil med skarpe bilder i høy kvalitet vil gi følgerne dine et godt inntrykk av profilen din, og assosiere deg med høy kvalitet. 

Ønsker du deg flere kunder? Klikk her

Bruk ads og influencere

Å bruke ads er kanskje det aller mest effektive virkemiddelet for å drive trafikk til bedriften din. Her er det viktig å ha gode ads som selger. Et lurt tips her er å skape et problem for mottaker for så å løse det med produktet ditt. Dette er en klassisk salgsteknikk som fungerer svært effektivt. Videre kan du også annonser bedriften din gjennom influencere. En influencer er en bruker med et stort antall følgere som tar betalt for å promotere produkter til følgerne sine. Før du går i gang å velger influenceren bør du gjøre en vurdering på hvilken influencer du skal gå for. Her må du legge vekt på hva influenceren representerer, hyggehet på innlegg, alder, type og mengde følgere. Alle disse faktorene avgjør hvor effektiv en influencer vil være for din bedrift. Uansett hva du går for er markedsføring på Instagram et utrolig kraftig virkemiddel som fremmer både trafikk og salg.

Ha en plan

Noe av det viktigste du kan gjøre som en bedrift er å legge ut innlegg på en jevnlig basis. Dette skaper en trygghet hos følgerne dine ettersom de kan forvente innlegg. Ikke bare gjør det deg mer interessant å følge men du øker også engasjementet rundt profilen din. Aktivitet som likes, kommentarer, lagringer osv ligger godt an hos algoritmen og du er dermed mer sannsynlig å få virale innlegg og en større profil. Men hvordan vet du hva du skal legge ut? Dette er en relativt enkel problemstilling. Som en bedrift har du trolig nok av bilder av produkter og reklame. Dette legger du inne i en planlegger på nett eller en applikasjon. Disse lar deg gjerne planlegge tidspunkt for publisering og innholdet, både med tanke på tekst og bilde. Regelmessige innlegg gir deg derfor ikke bare mer eksponering, men også større aktivitet som fører til flere følgere og likes på innleggene dine. 

Bruk alle funksjonene

Mitt siste tips vil være å ta alle de uliek funksjonen på Instagram i bruk. Alle har ulike funksjoner og egenskaper som kan gagne bedriften din på ulike måter. Videre vil dette også skape en større variasjon i innleggene dine slik at publikum ikke går lei. Disse variasjonen trenger ikke være så store, men det er viktig å utfordre seg selv litt. Dersom du ikke er like komfortabel med alle Instagrams funksjoner bør du helt lese mine andre innlegg og sjekke ut kursene jeg tilbyr. Her får du dypere informasjon og instruksjoner på hvordan du raskest og mest effektivt bruker Instagram for bedriften din. 

Håper du fikk noe ut av det

Jeg håper dette var lærerikt og at du kan noe av det med deg videre. Instagram er tross alt en helt uunngåelig platform for markedsføring, og den som ikke utnytter den går glipp av enorme muligheter. Dersom du er ny på Instagram har du mye å lære, og jeg håper du får brukt noe av dette i din profil. Lykke til!

Ønsker du deg flere kunder? Klikk her