Hva skal til for at kunden plukker opp boka di?

Når en av verdens mestselgende forfattere James Patterson snakker om bokomslag, sammenligner han det med sin tid i reklamebransjen.

Han forteller at den gangen sto han ofte, som direktør i firmaet, på et møterom med mange andre. Han holdt en kremkake i hendene. Kaken ga han til en av de ansatte som satt rundt bordet og sa: ’Trøkk kaka i trynet på meg.’

Med ansiktet fullt av krem fortalte han så hva annonsering handler om. Slå kunden i ansiktet med et bilde som gir oppmerksomhet. Så når du har deres oppmerksomhet, si noe virkelig smart.

På samme måte funker det med bokomslag. Det er INGEN som kjøper en bok uten at de først er blitt oppmerksom på den. Og for å bli oppmerksom på noe, må det altså synes.

Altså, Hit them with a cream pie! sier James Patterson. Lag et bokomslag som bare må legges merke til, med en tittel som fenger. Så, når folk har plukket opp boka, bør det stå noe virkelig bra på baksiden, og aller viktigst – inni også.

Summary
Hva skal til for at kunden plukker opp boka di?
Article Name
Hva skal til for at kunden plukker opp boka di?
Description
Lag et bokomslag som bare må legges merke til, med en tittel som fenger. Så, når folk har plukket opp boka, bør det stå noe virkelig bra på baksiden, og aller viktigst – inni også.
Author
Publisher Name
Hilde Palladino
Publisher Logo