Dette øker sjansen for at du når målene dine.

by

Jeg har tidligere skrevet om hvordan jeg jobber med målsetting. Det kan være bøkene jeg vil skrive, reisene jeg vil ta. Eller det å si opp jobben for å flytte til Bali.

Du vet kanskje allerede hva du vil, men får du det fra hodet og ned på papir, øker du faktisk sjansene for at det skjer. Harvard gjorde en undersøkelse på akkurat dette.

http://www.forbes.com/sites/85broads/2014/04/08/why-you-should-be-writing-down-your-goals/

http://elitedaily.com/money/writing-down-your-goals/1068863/

Veldig interessant synes jeg, så la meg fortelle deg en personlig historie:

I 1996-99 bodde jeg i USA. Jeg tok et kurs med Anthony Robbins (det var kassetter den gang, så jeg hørte på leksjonene på walkman og skrev det ned i en journal.)
En av oppgavene var en brainstorming på dine villeste mål. I 10-15 minutter skulle man, uten å tenke seg om, bare skrive ned alt man ønsket seg uten å vurdere hvor det skulle komme fra. Det kunne være alt fra privat helikopter til å gå ned noen kilo, ny bil, fortsette på en utdannelse eller få ny jobb.
Etter brainstormingen var oppgaven å sette et tidsaspekt på noen av målene. Jeg skulle plukke ut 3 mål jeg skulle nå innen 3 år, 3 mål som skulle nås innen 5 år og 3 mål innen 10 år.
Spennende og morsomt, men etterpå gjorde jeg ikke så mye mer med dette. Jeg hadde nok med å komme meg gjennom et dårlig ekteskap, skilsmisse og flytting tilbake til Norge.

Enda noen år gikk og jeg flyttet til Syd-Frankrike. Jeg ryddet i gamle papirer jeg hadde tatt med meg nedover og fant journalen fra Tony Robbins kurset. Jeg bladde gjennom boken og kom til siden over målene mine. Jeg hadde ikke sett på boken på mange år, jeg hadde rett og slett glemt den. Likevel begynte jeg nesten å gråte over det jeg så. Over 70% av målene jeg hadde satt meg den gangen var oppfylt. Jeg satt på terrassen min i Villefranche og leste at et av målene mine den gangen var å bo i et hus med utsikt over Middelhavet (ganske urealistisk når man bor i New Jersey og er gift med en mann som hater å fly.)

Be careful what you wish for, you might just get it, heter det, og jeg kunne ikke vært mer enig. Det ER kraft i mål, spesielt de som er skrevet ned. Så gjør 1 ting i dag. Tenk over noe du virkelig ønsker deg,

– og skriv det ned.

Kanske du også liker