Clubhouse

Trenger du invitasjon?

Hvis du har fulgt litt ekstra godt med på sosiale medier og nyhetene ellers har du kanskje kommet over Clubhouse, men ikke visst hva det er? Du er mest sannsynlig ikke den eneste og det er ikke så rar da appen er relativt ny og “up and coming”. Selv om den ble lansert rundt april 2020, har den først nå de siste månedene fått ordentlig medvind. Prinsippet bak applikasjonen er en såkalt “invite-only”, men hva betyr egentlig dette?

Gjør følgere om til kunder – her.

Jo, kort fortalt vil det si at du ikke får logget inn i appen uten å ha blitt invitert av noen som allerede er der. Du kan fritt laste appen ned og reserve deg et brukernavn, men ikke faktisk komme inn i appen. Dette er et tiltak som skal støtte opp under infrastrukturen på plattformen ettersom de per nå ikke har kapasitet til en større bruksmengde.

Hva mer?

Videre er det ikke bare invitasjonskoden av appen som er unik. Plattformen tillater kun kommunikasjon via lyd, som vil si at det ikke finnes bilder, videoer eller meldinger, kun lyd. Plattformen er derfor delt inn i “rom” som man kan starte eller bli med i. Rommet skilles videre inn i de som er on-stage og off-stage. De som en on-stage har muligheten til å snakke, og gis denne muligheten ved å kjenne den som eier rommet, eller bli godkjent av en moderator i rommet. Dersom du er off-stage og ønsker å snakke må du søke om dette ved å “rekke opp hånden” i form av å trykke på en knapp nederst i hjørnet.

Ønsker du deg flere kunder? Klikk her

Hva er klubber på Clubhouse?

Klubber er noe annet enn rom igjen, men baserer seg mye av det samme og fungerer litt på samme måte som en gruppe på Facebook bare med lyd. Disse klubbene baserer seg gjerne rundt et tema eller niche og samtalene går rundt dette. Denne formen for kommunikasjon argumenters for å være mer autentisk, og knytte folk nærmere hverandre. Ikke bare kjente og kjære, men også nye vennskap eller kollegaer. 

Inne i rom og klubber finnes det heller ingen funksjonalitet for opptak. Dette er gjort for å gjøre samtaler mer åpne. Å kunne snakke fritt er en sjelden ting i disse dager, ig clubhouse oppfordrer derfor til å frigjøre dette behovet. Du kan derfor også snakke privat med folk slik at ikke alle overhører samtalen deres. Selv om det er sagt betyr det ikke at folk ikke finner måter å ta opp samtalene på, internett er tross alt for alltid.

Dersom du syntes dette hørtes spennende ut bør du definitivt teste det ut. Dessverre er ikke appen tilgjengelig for alle. For det første er appen bare tilgjengelig for iPhone-eiere via App Store. Er du så heldig å eie en iPhone er du fremdeles ikke i mål. Du må huske at dette er en “invite-only” og for å komme inn trenger du derfor en invitasjon fra noen der inne.

Hvem er Clubhouse for?

Det sier seg selv at siden appen er som lineær radio, (ikke som podcast hvor du kan laste ned episoder) og kun basert på lyd er det ikke de med visuelle produkter appen passer best for. Men for coacher, forfattere og tilbydere av informasjon er Clubhouse supert. Du har rett og slett din egen radiokanal akkurat som du på IGTV kan ha din egen TV-kanal. Så er det opp til deg om du best får spredd ditt innhold via radio eller TV.

Les: 10 Stories idéer for business

Ettersom appen foreløpig er mest brukt i statene er det ikke like stor aktivitet på den norske delen, men det er absolutt på vei og det bør derfor ikke være så vanskelig å få tak i en invitasjon. Heldigvis vil appens omfang og funksjonalitet øke i samsvar med brukermengden og det er bare et tidsspørsmål før den tar helt av i Norge også. 

Så følg med videre og last ned appen for å reservere ditt brukernavn. Appen er allerede godt kjent i Norge og har blitt en hit. Så gjenstår det bare å spørre om du trenger enda en sosial media platform å spre buskapet ditt på 😉

Vil du lære mer om hvordan du får potensielle kunder til å stoppe på akkurat din Instagramkonto klikk her.

Ønsker du deg flere kunder? Klikk her