Instagram algoritmen enkelt forklart

Instagram jobber hele tiden for å vise deg det de tror du vil se og plassere den først på feeden din. Hva de tror du vil se er basert ut på hva du tidligere har klikket Liker på, innlegg du har kommentert på og aller mest innlegg du har lagret.

Om du da jobber for at andre skal se innleggene dine, kan vi snu på det og si at du må publisere innhold folk liker, kommenterer på og aller helst lagrer eller deler.

Det er også viktig å følge med på innsikt for å se når følgerne dine faktisk er på nett, slik at du poster når de er aktive.

En siste ting som er nyttig å få med seg er at Instagram prioriterer å vise innlegg fra de du samhandler med. Så kommenterer du på andres innlegg, snakker kanskje med de på DM og har en interaksjon, vil de se innleggene dine oftere.

Kort oppsummert:

Vær aktiv på andres kontoer. Skap innhold som folk liker, kommenterer på og lagrer. Kommuniser med følgerne dine. Da jobber du med algoritmen og sørger for at flest mulig av dine følgere også ser innleggene dine.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *