10 Stories idéer for business

Instagram Stories har lenge vært kjent som en lett måte å skaffe seg både eksponering og promotering på. En story er mindre formelt enn et innlegg og lista på kvalitet kan derfor settes ned og kanskje fokusere mer på humor og informasjon. Det er høy toleranse for innhold og mengde, men det betyr ikke at du kan legge ut hva som helst. 

Å finne de rette tingene å legge ut på Stories kan være minst like stress som med innlegg. Kreative, men profesjonelle stories er ingen lek å lage, men frykt ikke, jeg skal hjelpe deg. Her får du 10 gode ideer til Stories på Instagram for din bedrift.

1. Bruk Q&A eller meningsmålinger

Å gi følgerne dine mulighet til å stille deg spørsmål er en utmerket måte å skaffe en bedre relasjon til kundene dine. Ved å svare på spørsmål om deg, produktene dine eller bedriften generelt gir du et åpent forhold og en sterkere tilknytning mellom dere. Slike oppgaver med interaksjon øker også engasjementet og eksponering rundt profilen din. Her kan du promotere alt fra produkter til “brand” uten at det oppleves som reklame. For å gjøre dette enklest mulig kan du bruke den dedikerte spørsmål funksjonen i stories, eller be folk sende inn på DM. 

Meningsmålinger er en annen morsom funksjon. Denne lar deg stille et spørsmål til følgerne dine med to svaralternativer. Følgerne dine kan dermed trykke på et av svarene og se hvor stor prosentandel som har svart likt eller ulikt dem.

Ønsker du deg flere kunder? Klikk her

2. Tease følgerne dine

Har du planer om en lansering? Å bruke stories til å annonsere lanseringer fungerer utmerket. Har kan du bygge opp spenningen rundt produktlanseringer ved å gi følgerne dine en smugtitt på hva de har å vente. Dette skaper både et større engasjement rundt lanseringen samt en morsom måte å tirre følgerne dine på. Dette kan være verbale eller grafiske hint gjennom bilder og videoer.

3. Bruke steder

Den velkjente “sted”-klistremerket på Instagram stories er blant de aller mest brukte funksjonene. Denne funksjonen gir ifølge Johannes Kanter både opptil 50% mer views og mer en dobbel så mange visninger hvis du også bruker hashtags. Og som de fleste vet går visninger og antall følgere ofte hånd i hånd. Dette er en utmerket funksjon for å øke eksponeringen din samt promotere produkter. 

4. Promoter produktene dine

Denne er kanskje utrolig åpenbar, men alt du legger ut på stories trenger ikke være kjempe kreativt eller morsomt. Følgerne dine følger deg tross alt mest sannsynlig fordi de liker eller er interessert i det du tilbyr. Så hvorfor ikke bare gi dem det de vil ha? Slik får du promotert produktene dine uten fokus rettet mot noe annet. Ved nye lanseringer eller kolleksjoner kan du alltids legge ut mange bilder ettersom dette er nytt og spennende for de fleste.

Du trenger heller ikke låse deg til de kjedelige produktbildene fra nettbutikken. Her kan du bruke fantasien å legge ut bilder fra nye vinkler eller dekke områder som ikke er like godt forklart eller vist i katalogen eller på nett.

5. Swipe funksjonen

Dersom du ikke har lest innlegget mitt om hvordan selge på stories bør du helt klart gjøre det. Her går jeg blant annet innom swipe funksjonen, og hvordan du kan bruke den. Kort fortalt er det en enkel måte å sende folk til en nettside uten å måtte forlate plattformen. Ettersom Instagram kun tillater én link på profilen din er dette den beste måten å promotere nettsiden din, om du har nok følgere.

6. Promoter ditt siste innlegg

Dette har du garantert sett andre gjøre, og det er faktisk effektivt. Essensen her er å informere om at du har lagt ut et nytt innlegg uten å fortelle hva det er. På den måten “teaser” du følgerne dine til å sjekke ut bildet på profilen din. For å gjøre dette kan du legge ut samme bildet på Story og du informerer om at dette er et nytt innlegg. Det viktige her kan være å dekke eller forminske bildet så mye at seerne blir tvunget til å sjekke profilen din for å få et ordentlig innblikk i posten. 

7. Fortell en historie

Som sagt er Instagram Stories ofte mer tiltalende enn innlegg. Du kan derfor bruke funksjonen til å fortelle en historie eller gi ut lengre visuell informasjon over flere bilder. Storiene legges ut i riktig rekkefølge etter tid, så du trenger ikke bekymre deg for å måtte poste ‘baklengs.’ Historien kan være en lengre video av noen som snakker, en kort dokumentar, eller slides med skrift. Hvilken måte du velger er helt individuelt.

8. Nyheter

Stories kan også være en fantastisk måte å spre nyheter om tilbud, salg om mye annet. Dette kan fungere som en digital plakat som du bruker i butikken.

Her finnes det en rekke gode nettsider som tilbyr templates, altså ferdiglagde maler, som du bare fyller inn med din spesifikk informasjon og bilder.
Feks på Creative Market.

9. Promoter andre kanaler

Tro det eller ei så er ikke Instagram den eneste viktige kanalen for markedsføring, til tross for at den er det aller største. Å bruke Instagram til å sende folk over til andre kanaler kan derfor være svært effektivt for en bredere eksponering. Her må du bare være kreativ. Det er en liten barriere for å forlate appen, men ved å bruke swipe eller andre lure triks kan du enkelt lokke seerne til dine andre kanaler også.

10. Sist men ikke minst, giveaways og konkurranser

Sist, men ikke minst! Dette er et tema jeg har skrevet mye om i en rekke andre innlegg som jeg anbefaler sterk at du leser dersom du ønsker en utdypende forståelse for bruk av Instagram som bedrift.

Giveaways og konkurranser er en svært effektiv måte å skape engasjement og aktivitet. Du vil bli overrasket over hvor langt følgere er villig til å gå for gratis ting, så hvorfor ikke bruke det til din fordel. Her kan du be følgerne dine tagge tre andre, bruke hashtaggen din, dele på stories eller liknende handlinger som øker aktiviteten rundt bedriften din. På den måten trenger du ikke gjøre annet enn å vente på å plukke ut vinneren av premien. Det er allikevel viktig å tenke på hvor lang tid du tørr å vente før du annonserer en vinner. Så fort en vinner er annonsert mister det kraft. Dersom du gjør dette for tidlig vil du kunne gå glipp av potensielle følgerne. På den andre siden må du ikke vente for lenge da dette kan føre til at det dør ut før du annonserer og da vil det mest sannsynlig få et mindre engasjement neste gang. 

Håper du lærte noe

Dette var mine 10 beste tips for deg som ønsker å bruke Instagram Stories mer aktivt på bedriften din. Det finnes selvfølgelig en rekke andre gode ideer, og det er bare fantasien som setter grensene. Uansette hva du ender opp med håper jeg du kan ta med deg noe herfra, så gleder jeg meg til å se hva du får til. 

Ønsker du deg flere kunder? Klikk her